Blokje om én weer op binnen 20 dagen!

04-07-2017 - Oldenzaal

Bewoner Hans van Egmond (47) is dik tevreden met zijn nieuwe woning aan de Bentinckstraat. In twintig werkdagen werd zijn oude huurhuis gesloopt om ruimte te maken voor een moderne woning.

 

Het nieuwe concept ‘Blokje om’ van Dura Vermeer Bouw Hengelo, waarbij razendsnel gesloopt en gebouwd wordt, werd uitgevoerd bij een blok van vier aan de Bentinckstraat. Van alle voormalige bewoners van die woningen blijft alleen Van Egmond in zijn woning wonen. Een huis was onbewoond, een tweede bewoner ging samenwonen en de derde bewoner besloot te verhuizen naar een seniorenwoning.

Van Egmond besloot direct om op zijn vertrouwde plek te blijven. ,,Het huis is gloednieuw, waardoor het nog jaren mee kan’’, zegt Van Egmond. Door het raam kijkt hij ‘zijn’ straat in. ,,Het uitzicht blijft hetzelfde. Dat vind ik zo mooi aan dit project.’’ Zijn woonlasten blijven hetzelfde, hij krijgt er alleen een nieuwe woning voor terug.

 

Blokje Om is een nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer voor het vernieuwen van woningen en buurten. Vanaf 2 (of meer) geschakelde woningen wordt door het team van Dura Vermeer binnen een paar weken een compleet huizenblok gesloopt en weer nieuw gebouwd. De basis is houtskeletbouw, dus zeer lichtgewicht en héél precies. Zo wordt de overlast tot een minimum beperkt en kan een hele buurt blokje voor blokje worden vernieuwd.