blokjeom

VOOR BEWONERS

Bewoners vinden het vaak jammer dat er na renovaties - volgens de tot nu toe gangbare methodes - tòch vaak wensen oningevuld blijven, weet Tine-Loes Hemmes van Dura Vermeer: 'Dan heb je bijvoorbeeld wel een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer, maar in het hele huis zitten nog de oude lichtknopjes, de gang is nog steeds te smal en de trap is nog steeds krakerig en steil. Bewoners vinden dat vaak heel jammer - en dat is het ook. Met Blokje-Om zijn we in staat om in hele korte tijd het héle huis te vernieuwen, van vloeren en wanden tot lichtknopjes en energieprestaties - en meteen een paar slimme verbeteringen door te voeren in plattegrond, indeling en uitstraling van de woning. Het is een complete make-over, waarbij we er bij wijze van spreken voor kunnen zorgen dat elk schilderijtje weer precies op de oude plek komt te hangen, als bewoners dat willen. Daar kunnen we heel ver in gaan - alles kan!'

 

DE VOORDELEN VOOR BEWONERS:

  • Het karakter van de buurt verandert niet (ingrijpend); bewoners krijgen een vergelijkbaar (of exact hetzelfde) huis terug op de oude plek.
  • Het gewone buurtleventje wordt nauwelijks verstoord: per blokje is de overlast minimaal door de lichtgewicht techniek en aanpak (houtskelet als basis).
  • Verbeteringen in plattegrond, uitstraling of indeling zijn mogelijk, in overleg met de corporatie.
  • Na een korte woonvakantie verhuizen bewoners terug naar een compleet nieuw huis!
  • Alles nieuw betekent véél meer comfort, een gezondere woning die beter te managen en te bedienen is (licht, energie, warmte, ventilatie), zonder gebreken!
  • Nauwelijks onderhoud meer nodig: maximale privacy.
  • Een veel lagere energierekening, een gezonder binnenklimaat, een beter milieu.