blokjeom

27 jul 2017
Hoe het blokje om en weer op ging

Na het pilotproject voor het concept ‘Blokje Om’ is een modelwoning ingericht om de woning te kunnen bekijken en ervaren. Het proces was kort maar krachtig. Hoe dit alles gegaan is en het resultaat bekijk je in deze clip.

17 jul 2017
Hét blokje om te bezoeken!

In april en mei van dit jaar is het eerste pilotproject voor het concept ‘Blokje Om’ gedraaid. Inmiddels zijn deze woningen helemaal klaar en zijn de bewoners na een korte ‘woonvakantie’weer teruggekeerd naar hun gloednieuwe woning op precies dezelfde plek.

 

Het concept

Het proces is zo uitgedacht om binnen 20 dagen de oude woning te slopen én de nieuwe weer op te bouwen. Het gaat om een slimme precisie-aanpak, waarbij met behulp van lichte elementen, blokjes geschakelde woningen in een zéér korte tijd opnieuw kunnen worden gebouwd. Het belangrijkste; de overlast voor de bewoners en de buurt wordt tot een minimum beperkt.

 

Modelwoning ingericht

Om de ervaring van de pilot te delen is één van de woningen ingericht als modelwoning. Deze woning is op afspraak te bezoeken. Op deze manier is het eindresultaat te beoordelen en kan de bezoeker meer te weten komen over de pilot en alle keuzemogelijkheden op het gebied van proces, product en energie.

 

Ik wil het wel zien!

Maak dan een afspraak door contact op te nemen met Tine-Loes Hemmes (t.hemmes@duravermeer.nl / (06) 53 96 74 64) of uw contactpersoon bij Dura Vermeer.

04 jul 2017
Blokje om én weer op binnen 20 dagen geslaagd!

Bewoner Hans van Egmond (47) is dik tevreden met zijn nieuwe woning aan de Bentinckstraat. In twintig werkdagen werd zijn oude huurhuis gesloopt om ruimte te maken voor een moderne woning.

 

Het nieuwe concept ‘Blokje om’ van Dura Vermeer Bouw Hengelo, waarbij razendsnel gesloopt en gebouwd wordt, werd uitgevoerd bij een blok van vier aan de Bentinckstraat. Van alle voormalige bewoners van die woningen blijft alleen Van Egmond in zijn woning wonen. Een huis was onbewoond, een tweede bewoner ging samenwonen en de derde bewoner besloot te verhuizen naar een seniorenwoning.

Van Egmond besloot direct om op zijn vertrouwde plek te blijven. ,,Het huis is gloednieuw, waardoor het nog jaren mee kan’’, zegt Van Egmond. Door het raam kijkt hij ‘zijn’ straat in. ,,Het uitzicht blijft hetzelfde. Dat vind ik zo mooi aan dit project.’’ Zijn woonlasten blijven hetzelfde, hij krijgt er alleen een nieuwe woning voor terug.

 

Blokje Om is een nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer voor het vernieuwen van woningen en buurten. Vanaf 2 (of meer) geschakelde woningen wordt door het team van Dura Vermeer binnen een paar weken een compleet huizenblok gesloopt en weer nieuw gebouwd. De basis is houtskeletbouw, dus zeer lichtgewicht en héél precies. Zo wordt de overlast tot een minimum beperkt en kan een hele buurt blokje voor blokje worden vernieuwd.

28 feb 2017
Buurtvernieuwen met Blokje Om

Dura Vermeer introduceert de nieuwe manier van 'slow-cooking' voor buurtvernieuwing en verduurzaming van corporatiebezit: Blokje Om. Het gaat om een slimme precisie-aanpak, waarbij met behulp van Houtskeletbouw, op bestaande fundamenten, blokjes geschakelde woningen in zéér korte tijd kunnen geheel worden vernieuwd. Blokje Om is zeer lichtgewicht, waardoor de overlast voor bewoners en buurt tot een minimum wordt beperkt.

09 jan 2017
Pilot start in april

Dura Vermeer start in april samen met Woningbouwvereniging Oldenzaal (WBO) met een unieke, nieuwe manier van renoveren: Blokje-Om. Blokje-Om is een slimme precisie-aanpak, waarbij met behulp van Houtskeletbouw, op bestaande fundamenten, blokjes geschakelde woningen in zéér korte tijd kunnen geheel worden vernieuwd. Bewoners hebben maar een paar weken 'woonvakantie' nodig en de buurt heeft minimale overlast. meer weten?